Nieuws/Binnenland
1008737
Binnenland

Rek is eruit bij sportscholen

WARMOND - Hoewel fitness nog steeds de meest populaire sport is in ons land, is de grote groei van sportscholen over zijn hoogtepunt heen. Wie naar de cijfers van de Kamer van Koophandel kijkt ziet de afgelopen negen jaar een groei van 16 procent, maar dat komt vooral door de explosie van het aantal sportscholen in de periode 2008-2011. De afgelopen jaren groeide het aantal fitnesscentra nog maar met 3 procent.

De regionale verschillen zijn groot. Omgerekend naar 100.000 inwoners zijn de meeste sportscholen te vinden in de provincies Friesland, Drenthe en Limburg. Vooral in Friesland ging het hard, daar ging het aantal sportscholen de afgelopen negen jaar met 50 procent omhoog. Maar ook in Utrecht en Zuid-Holland zijn er veel meer plekken bijgekomen waar je aan de halters kunt sjorren.

In Zeeland is er beduidend minder animo om aan het lijf te werken. Daar nam het aantal sportscholen tussen 2008 en 2017 met een derde af. Het is niet duidelijk waar dat inzit. Fitnesscentra die het de afgelopen jaren goed deden zitten in het low budget-segment, zoals de ketens Basic-Fit en Fit For Free. In ons land zijn nu zo’n 1700 sportscholen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop