Nieuws/Binnenland

Nederlandse indiegame komt eerst hier uit

Nederland krijgt een exclusief magisch voorproefje. Op 5 februari wordt de nieuwe iOS-game van de Amsterdamse ontwikkelaar WeirdBeard als eerste in Nederland gelanceerd. De studio is twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de game.

WeirdBeard kiest ervoor om 99 Bricks Wizard Academy uit te brengen op eigen bodem om zo dicht mogelijk bij hun fans te staan tijdens de release. “De meeste games worden eerst in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Ierland uitgebracht omdat dat markten zijn die redelijk afgezonderd liggen, wij kiezen er juist voor om de mensen die dicht bij ons zijn als eerste de game te laten spelen. Zo krijgen we de meest directe feedback en doen we iets terug voor onze fans,” aldus Niels Monshouwer, medeoprichter van WeirdBeard.

99 Bricks Wizard Academy is het mobiele vervolg op een succesvolle webgame die WeirdBeard uitbracht in 2008 en ondertussen miljoenen spelers heeft gehad. In basis is het een simpele game waarbij je een zo hoog mogelijke toren moet bouwen met stenen. Maar het bouwproces wordt steeds verstoord wordt door andere studenten van de Wizard Academy.

99 Bricks Wizard Academy is vanaf 5 februari gratis te downloaden via de App Store voor de iPhone en iPad.