Nieuws/Buitenland
1009501368
Buitenland

Vijf Nederlanders op schip

Besmettingen coronavirus op cruiseschip in Japan loopt op naar 61

TOKIO - Het aantal mensen dat het nieuwe coronavirus heeft op een cruiseschip voor de kust van Japan is met 41 gestegen. In totaal zijn 61 mensen op het schip besmet met het virus. Dat heeft de Japanse minister van Gezondheid bekendgemaakt. Volgens Tokio blijft het vaartuig tot 19 februari in quarantaine.

De grote stijging in het aantal patiënten wordt door de minister verklaard doordat alle testresultaten vrijdag binnen zijn gekomen.

De Diamond Princess heeft ongeveer 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. Eerder was er sprake van drie Nederlanders aan boord, maar dat bleken er donderdag vijf te zijn.

Het gaat volgens de Japanse publieke omroep NHK om 21 Japanners, acht Amerikanen, vijf Australiërs, vijf Canadezen, een Argentijn en een Brit. Het lijkt er daardoor op dat geen van de Nederlanders besmet is met het longvirus. De meeste slachtoffers zijn ouder dan zeventig jaar, volgens de omroep.

Quarantaine

De mensen bij wie het virus al eerder was vastgesteld, zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Japan. Het schip ligt voor anker bij de stad Yokohama. Passagiers en bemanningsleden mogen twee weken lang niet van boord. De Nederlandse ambassade in Tokio staat in nauw contact met de vijf Nederlanders.