Nieuws/Binnenland
1010392
Binnenland

Dijsselbloem: ik heb al een baan

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) lijkt er weinig voor te voelen om zijn ministerschap in te ruilen voor een permanente baan als voorzitter van de eurogroep of voor een post als Europees commissaris. „Ik heb al een baan. Ik ben minister van Financiën en parttime eurogroepvoorzitter tot de zomer van 2015. Dat blijf ik doen”, zo zei hij maandag in Brussel na afloop van overleg met de andere ministers van Financiën van de eurolanden.

Brussel loopt zich warm voor een heuse stoelendans dit jaar. Na de Europese verkiezingen in mei, moet er een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie worden gekozen, evenals Europees commissarissen. Bovendien loopt de termijn van EU-president Herman Van Rompuy af en komt er een nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. De geruchtenmachine is dan ook al volop bezig en de naam van Dijsselbloem zoemt rond.

„Ik ga niet meedoen aan het grote stoelendansspel”, aldus de minister. „Zover als ik weet, doe ik dit tot de zomer van 2015. Als dat verandert op enig moment, dan hoop ik dat ik de eerste ben die dat hoort.”