Nieuws
1010421
Nieuws

Musical 'Blood Brothers' in het theater

Theaterproducent Erwin van Lambaart brengt volgend theaterseizoen Blood Brothers op de planken en keert daarmee terug bij zijn oude liefde musical.

Dat bevestigde hij vandaag tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) in Utrecht. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend.

Blood Brothers is een musical uit 1983, geschreven door Willy Russell. Het verhaal is losjes gebaseerd op het in 1844 door Alexandre Dumas geschreven boek Les Frères Corses en gaat over de tweelingbroers Mickey en Edward die na hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in totaal verschillende sociale milieus. Toch komen ze elkaar uiteindelijk weer tegen, raken bevriend en worden zelfs verliefd op dezelfde vrouw. Dat laatste heeft desastreuze gevolgen.

In Nederland was de voorstelling in 1989 voor het eerst te zien als Geboren Vrienden, onder regie van Eddy Habbema. Negen jaar later bracht Joop van den Ende Theaterproducties het stuk uit als Blood Brothers, wederom geregisseerd door Habbema en met onder meer Joke Bruijs en Danny de Munk in de hoofdrollen. Van den Ende zou de productie drie jaar geleden opnieuw op het repertoire zetten, maar zag daar vanaf en besloot in plaats daarvan Aspects of Love naar Nederland te halen. Niehe – Van Lambaart Theaterproducties grijpt nu de kans en brengt de voorstelling alsnog in de Nederlandse theaters.