Nieuws/Buitenland
1010453
Buitenland

Ex van Hollande spreekt

Maakt u zich geen zorgen over mij. Dat was maandag de boodschap van de ex-levenspartner van de Franse president François Hollande, Valéry Trierweiler. Ze sprak in de Indiase metropool Mumbay (Bombay) voor het eerst sinds zaterdag toen haar ex het Franse persbureau te verstaan gaf dat hun relatie voorbij is.

„Ik ben vereerd deze reis voor een liefdadigheidsinstelling te mogen maken. Het is de derde keer dat ik India bezoek, de eerste keer kwam ik als journalist, de tweede als first lady en nu ...noem het zoals u wilt”, aldus Trierweiler.

In Frankrijk was veel ophef over de positie van de vrouw naast het staatshoofd en wat haar rol zou zijn, nadat 10 januari openbaar was gemaakt dat Hollande een verhouding heeft met actrice Julie Gayet. Het blad Closer pakte onlangs uit met een uitgebreide fotoserie over de nachtelijke escapades van het staatshoofd. Sinds een half jaar zou Hollande zich regelmatig naar een Parijs’ appartement begeven voor nachtelijke rendez-vous met de charmante actrice Julie Gayet. Na de publicatie stortte Trierweiler volledig in. Vorige week zaterdag werd ze, na een verblijf van acht dagen, uit het ziekenhuis ontslagen.

 Het was François Hollande zelf die zaterdagavond ‘als privépersoon’ de telefoon pakte om Agence France Presse (AFP) te bellen. „Hierbij laat ik weten dat ik een einde heb gemaakt aan het leven dat ik met Valérie Trierweiler deelde”, aldus Hollande. Het bericht ging in een mum van tijd de wereld over.  Trierweiler ging op reis naar India voordat Hollande de scheiding bekendmaakte.