Nieuws/Binnenland
1010456
Binnenland

Microsoft koopt Gears of War op

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de Gears of Wars-franchise heeft overgenomen van ontwikkelaar Epic Games. De gamesuitgever bezit nu de rechten op de bestaande en toekomstige titels. Studio Black Tusk is het aan het werk gezet om een nieuwe Gears of War-game te maken.

De ontwikkeling van de nieuwe game wordt geleid door Rod Fergusson. Hij was producer van de vorige games en maakte een kort uitstapje van Epic naar Take Two om toch weer uit te komen bij de franchise. Saillant detail is dat Take Two vier maanden geleden trots aangekondigde dat Fergusson een nieuwe studio voor hen zou opzetten. Hoe het daar mee zit, is onduidelijk.

”Ik ben extreem blij om deel te worden van Black Tusk Studios om de ontwikkeling van de Gears of War-franchise te overzien. Ik heb aan veel grote games mogen werken met veel grote teams, maar Gear heeft de meeste impact op mij gehad, zowel professioneel als persoonlijk. Dit voelt als thuiskomen. Ik kan niet wachten om binnenkort meer te delen met jullie,” aldus Fergusson.

Black Tusk werd in 2012 door Microsoft opgezet in Vancouver, Canada.