Nieuws/Buitenland
1010485
Buitenland

'Meer straf voor moord Nederlandse in Mexico'

Het Mexicaanse Openbaar Ministerie eist naar verwachting meer celstraf voor de moordenaar van de Nederlandse toeriste Hester van Nierop dan hij in 1998, het jaar van de moord, kon krijgen.

De verdachte wordt veroordeeld volgens de wetten die destijds golden. Voor moord stond toen in Mexico 8 tot 20 jaar cel, schrijft de Mexicaanse krant El Diario maandag. Het OM beschuldigt de verdachte van een misdaad waar nu 20 tot 50 jaar op staat.

De verdachte, onder meer bekend onder de naam Roberto Flores, verscheen afgelopen weekend voor de rechter. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd.

Flores werd vrijdag door de Verenigde Staten uitgeleverd aan Mexico voor de moord op de 28-jarige Van Nierop in Ciudad Juárez. Flores zou daar de hotelkamer hebben gehuurd waar het lichaam Van Nierop werd gevonden. In de VS zat Flores vast in Mississippi voor een kleine drugsdeal. Hij was illegaal in het land en de Mexicaanse overheid kwam hem op het spoor toen hij een Facebookprofiel had aangemaakt, meldde de moeder van Hester vrijdag.