Nieuws/Binnenland
1010487
Binnenland

ACHTERGROND

Conflict over steiger sleept zich voort

Een ruzie over de aanleg van een steiger en een golfbreker bij een jachthaven bij het Kaageiland houdt nu al jaren aan. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

Als het aan het gemeentebestuur ligt, bouwt de Kaagse ondernemer Martin Hoogenboom binnenkort een steiger en golfbreker rond zijn jachthaven op de zuidpunt van Kaageiland. Als ook de gemeenteraad binnenkort instemt met dit plan, stapt buurman Peer Fisser van jachthaven ’t Fissertje voor de tweede keer naar de Raad van State.

Slepend conflict

Het conflict tussen de buren sleept al jaren. Voor ruim vier miljoen euro nam Fisser vijf jaar geleden de jachthaven van Hoogenboom over. ,,Die zou met pensioen gaan, totdat zijn familie boten en ligplaatsen ging verhuren in de naastliggende haven. Illegaal, want het is een scheepswerf’’, aldus Fisser.

Braassem

Toen Kaag en Braassem een vergunning verleende aan Hoogenboom voor de bouw van een 75 meter lange steiger, werd zij teruggefloten door de Raad van State.Een nieuw plan, dat nu door het gemeentebestuur is goedgekeurd, moet de bouw alsnog mogelijk maken en de botenverhuur bij Hoogenboom legaliseren.

Bestuursrechter

,,Daarmee walst de gemeente over al onze bezwaren heen’’, zegt Gerrit Bogaers, die optreedt als advocaat van Fisser. ,,En dat terwijl de Raad van State ons twee jaar geleden gelijk heeft gegeven. Dat is ongehoord. Als de raad ook akkoord gaat, stappen we opnieuw naar de hoogste bestuursrechter.’’