Nieuws/Binnenland
1010492
Binnenland

Everink eist 63.000 euro van Badr

Koen Everink eist in totaal euro 63.000 euro schadevergoeding van Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. voor de zware mishandeling tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA. Dat maakte Everink zijn advocaat maandag bekend tijdens de laatste dag van het proces tegen de kickbokser en  Ferhat Y.

De geëiste vergoeding is opbebouwd uit een symbolisch bedrag van 20.000 euro aan immateriële schade en 43.000 euro aan materiële schade. Behalve 18.000 euro aan startgeld die Everink betaalde voor deelname aan een misgelopen autorace, gaat het dan vooral om medische kosten voor onder meer intensieve thuiszorg, fysiotherapie, tandartsrekeningen en een second opinion in Zwitserland.

Everink werd in de nacht van 7 op 8 juli tijdens dancefestijn Sensation zwaar mishandeld. Hij liep diverse breuken in zijn gezicht op. Het ernstigste letsel kreeg hij aan zijn enkel. Everinks voet werd er bijna helemaal afgetrapt. Hij zal hier de rest van zijn leven last van hebben, aldus zijn advocaat Alexander de Swart.

De rechtbank zal in het eindvonnis beslissen over de claim van Everink.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");