Nieuws/Buitenland
1010522
Buitenland

Vrouw spoelt jackpot door wc

Angela Maier (63) heeft een onbegrijpelijke daad begaan. De dame uit Essen raakte zo ziedend toen ze een hoge rekening onder ogen kreeg dat ze het op een zuipen zette en 400.000 euro prijzengeld door de wc spoelde.

Na het winnen van het aanzienlijke geldbedrag verkeerde Maier in jubelstemming. Haar goedgemutstheid verdween echter als sneeuw voor de zon nadat het verzorgingstehuis waar haar man was overleden vernam dat de dame de prijs had gewonnen. De directie stuurde haar prompt nog een onbetaalde rekening voor medische zorgen, schrijft Metro.co.uk.

Toen de vrouw de brief onder ogen kwam, werd ze ziedend en stortte ze zich op de champagne. Ze dronk meteen vijf flessen leeg. De drank steeg haar naar het hoofd, waarna ze het geldbedrag - dat ze in contanten had ontvangen - versnipperde en door de wc spoelde. Haar beweegreden om dit te doen? ''Zo blijf iedereen met zijn fikken van het geld af'', verklaarde Maier voor de rechtbank. De dame ging daar ook akkoord met de betaling van een schikking van 4.000 euro aan het verzorgingstehuis.