Nieuws/Binnenland
1010524
Binnenland

Online in beroep tegen boete

Weggebruikers die het oneens zijn met een verkeersboete kunnen vanaf vandaag per computer online beroep aantekenen.

Ook kunnen ze gratis de flitsfoto van hun overtreding bekijken als die beschikbaar is. Dat zegt Herman Bolhaar, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, in een gesprek met De Telegraaf. „Met deze nieuwe methode van in beroep gaan bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie wordt een heleboel administratieve rompslomp overbodig en weten weggebruikers sneller of hun bezwaar kans maakt. In het verleden duurde dat soms een paar maanden, dat wordt nu al verkort tot weken.”

Service

„We zijn klaar voor de toekomst en moderniseren onze service naar het publiek met een digitaal loket waar we de burger hulpmiddelen bieden om zijn recht te halen”, zegt Bolhaar. „Dit is weer een stap naar een volledige digitalisering van onze dienstverlening. Ik begrijp ook wel dat het vervelend is als er een bekeuring in de brievenbus valt. Helemaal als je denkt dat het onterecht is. Maar daar spelen we nu wel op in. Om met de Belastingdienst te spreken: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”

De voorzitter van het College van procureurs-generaal zegt dat burgers niet moeten denken dat de kans op kwijtschelding van de boete ook groter wordt.