Nieuws
1010542
Nieuws

Versleten NES-game levert bijna ton op

De advertentie op eBay van Nintendo World Championships zag er niet veelbelovend uit. De begeleidende foto toont immers een oude en versleten gamecartridge. Toch stond het eindbod vannacht op maar liefst $99.902 (bijna €73.000). De game blijkt namelijk uiterst zeldzaam te zijn.

Nintendo World Championships werd in 1990 speciaal gemaakt voor een Amerikaans NES-toernooi. Er zijn maar 116 exemplaren gefabriceerd, waarvan 90 in een grijze cartridge en 26 in een goudkleurig exemplaar.

De game bevatte voor de deelnemers drie uitdagingen. Ze kregen zes minuten en 21 seconden de tijd om highscores te halen voor het verzamelen van 50 minuten in Super Mario Bros., een goede tijd neer te zetten op het exclusieve Nintendo World Championship-track in Rad Racer en voor de tijd verstreek zoveel mogelijk punten te behalen in Tetris.

In totaal is er 328 keer geboden op de zeldzame gamecartridge.

Update: de winnende bieder heeft zich teruggetrokken. Volgens hem was zijn tweejarig kind verantwoordelijk voor het hoge bod. De verkoper gaat nu de andere bieders af om alsnog een betrouwbare koper te vinden.