Nieuws/Binnenland
1010545
Binnenland

Files na ongelukken spits lossen langzaam op

De ochtendspits ging maandag gepaard met veel ongelukken en flinke files. Zo was de A22 (Velsen-Beverwijk) enige tijd afgesloten en kon het verkeer richting Friesland niet over de Afsluitdijk rijden, meldde de ANWB. Aan het eind van de ochtend waren alle files opgelost.

De A22 was enkele uren dicht na een aantal aanrijdingen. Bij een daarvan kwam een 31-jarige man uit Haarlem om het leven. Zijn auto kwam door nog onbekende oorzaak dwars op de weg en werd aangereden door een bestelbusje. De 47-jarige bestuurder is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Er stonden flink files rond Velsen, IJmuiden en Beverwijk. De Afsluitdijk ging dicht omdat ook daar een ongeluk was gebeurd.

Tussen Hoenderloo en Stroe (A1) stond een lange file. Verder was het erg druk op de A9 en de A10 rond Amsterdam, waardoor het ook vastliep op de A2. Ook waren er ongevallen bij Lunetten (A12) en bij Den Bosch-West (A59), wat veel vertraging veroorzaakte.

Volgens de ANWB leverde de gladheid in het noordoosten van het land niet veel problemen op, in elk geval niet op de snelwegen.