Nieuws/Binnenland
1010576
Binnenland

Kanshebbers Libris Literatuur Prijs bekend

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2014, met voorzitter Paul Witteman, heeft maandag de namen bekendgemaakt van de 18 kanshebbers. De winnaar van de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar wordt 13 mei bekendgemaakt in het Amstel Hotel in Amsterdam tijdens een rechtstreekse tv-uitzending.

Op de zogenoemde 'longlist' staan de namen van de schrijvers Jan van Aken (De Afvallige), Tom Lanoye (Gelukkige slaven), Margriet de Moor (Mélodie d'amour), Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba), Pieter Waterdrinker (Lenins balsem) en Miek Zwamborn (De duimsprong), Saskia de Coster (Wij en ik), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Natalie Koch (De sterren stil), Marente de Moor (Roundhay, tuinscène), Jannie Regnerus (Het lam), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken), Allard Schröder (De dode arm), Jeroen Theunissen (De omwegen), Vrouwkje Tuinman (De rouwclub), Wytske Versteeg (Boy), Joost de Vries (De republiek), Robbert Welagen (Het verdwijnen van Robbert).

Op 3 maart worden de zes nominaties bekendgemaakt in de Nieuwe Kerk in de hoofdstad.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 euro. Vorig jaar sleepte Tommy Wieringa de prijs in de wacht met zijn roman Dit zijn de namen.