Nieuws/Binnenland
1010577
Binnenland

'Grave aansprakelijk voor faillissement'

De curator van de Scheepswerf Grave stelt de gemeente Grave aansprakelijk voor de schade door het faillissement van het bedrijf in 2012. De curator schrijft dat in een brief die is gestuurd aan het college en de gemeenteraad.

De scheepswerf kwam in 2012 in de problemen omdat het college geen toestemming wilde geven om grotere schepen te bouwen terwijl er twee orders waren. De gemeenteraad wilde wel toestemming geven voor de bouw van grotere boten maar dat besluit kwam te laat. Zestig werknemers verloren door het faillissement hun baan.

De nettoschuld van de scheepswerf is tot dusver geschat op ongeveer 1,5 miljoen euro.

„Er zijn voldoende gronden aanwezig voor de stelling dat uw gemeente onrechtmatig heeft gehandeld jegens de scheepswerf”, schrijft een advocaat namens curator Remco Michielsen. De curator baseert zich onder meer op een recente uitspraak van de Raad van State die oordeelde dat het besluit van de gemeente onzorgvuldig is geweest.

Voor nader onderzoek naar de handelwijze van de gemeente wil de curator een wethouder en voormalig burgemeester Sjoukje Haasjes onder ede horen bij de rechter.