Nieuws
1010590
Nieuws

'Apple verkent mobiele betaalsystemen'

Het Amerikaanse technologieconcern Apple verkent mogelijkheden om meer inkomsten te halen uit mobiele betaalsystemen. Dat meldden Amerikaanse media.

Apple beschikt al over een bestand met de gegevens van meer dan 400 miljoen creditcardhouders die aankopen doen in de iTunes Store. Deze gegevens zouden volgens analisten ook kunnen worden ingezet voor een systeem waarin de iPhone kan worden gebruikt als een nieuwe digitale creditcard.

Het concern lanceerde vorig jaar al een verbeterde versie van zijn smartphone, de iPhone 5s, met vingerafdruktechnologie, waarmee vooralsnog alleen aankopen in iTunes Store, App Store en iBooks Store kunnen worden bevestigd.

Het uitbreiden van Apple's positie op de competitieve markt van online betalingen kan het concern een nieuwe inkomstenbron opleveren. Topman Tim Cook is daar hard naar op zoek.

De resultaten van Apple, dat sinds het debuut van de tablet iPad in 2010 geen nieuwe productcategorie meer heeft geïntroduceerd, staan onder druk. In het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar daalde de winst op jaarbasis van 8,2 miljard dollar naar 7,5 miljard dollar, ondanks een verkooprecord van 33,8 miljoen iPhones.

Apple presenteert maandag de resultaten van het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2013/2014.