Nieuws/Binnenland
1010633183
Binnenland

Voice-kandidate Nienke Wijnhoven doet aangifte van aanranding tegen Jeroen Rietbergen

HILVERSUM - Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma „betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus zijn advocaat.

„Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte. Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten”, aldus Diekstra. „Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan.”

Advocaat Peter Plasman, die optreedt als woordvoerder van Rietbergen, laat weten dat de muzikant de aanranding met klem ontkent.

’Boven een studio zien’

Bij Beau vertelde Nienke Wijnhoven maandagavond dat Jeroen Rietbergen haar betast heeft. Ze vertelde dat hij haar op een gegeven moment na een show uitnodigde om ’boven een studio te zien’. Toen de kandidate meeliep naar boven, bleek er geen studio te zijn. „Op dat moment raakt hij je aan en denk je: heb ik dan onbewust toch een signaal gegeven? Wacht, miscommunicatie. Op dat moment zoek je eerst de schuld bij jezelf.”

Op dat moment „ging hij wel effe voelen”, aldus Wijnhoven. Zij voegde hieraan toe dat zij het lastig vindt haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer weet. „En ik voelde me schuldig, want je zit in een relatie en hebt zoiets van: ben ik vreemdgegaan? Ook al hebben we geen seks gehad.”

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van „seksuele aard” gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

VIDEO: Bizar toeval: de LINDA., het blad van Linda de Mol, zou in maart in het teken staan van scheiden. Woensdag werd bekend dat dit nummer voorlopig niet in de winkel zal liggen. Verslaggever Jordi Versteegden onthult met welke man de televisiekoningin op de cover van het blad zou staan.