Nieuws/Binnenland
1010647
Binnenland

Winkelcentrum Zeist dicht na explosie

Winkelcentrum De Clomp in Zeist blijft voorlopig gesloten, nadat een explosie in de nacht van zondag op maandag zeker tien winkels had beschadigd. Een slagerij, waar de explosie vermoedelijk is ontstaan, is geheel verwoest. De ontploffing vond rond 03.00 uur plaats. Niemand raakte gewond, maar de ravage is groot, meldden de gemeente en de Veiligheidsregio Utrecht.

Na de ontploffing brak brand uit in het winkelcentrum, maar de brandweer had het vuur snel onder controle. Politie en brandweer onderzoeken de oorzaak van de explosie.

„De voor- en achterpui van de slagerij zijn door de drukgolf van de explosie weggeslagen”, aldus een woordvoerder. Twee supermarkten aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn maandagochtend wel opengegaan. „Op dit moment wordt forensisch onderzoek gedaan en technisch onderzoek in het winkelcentrum moet uitwijzen of het er nog wel veilig is.”

Projectontwikkelaar Rialto BV zou juist deze maand komen met een nieuw renovatieplan voor het verouderde winkelcentrum. Er lag al een plan, maar dat trok de eigenaar vorig jaar terug wegens veranderingen op de vastgoedmarkt. Het plan zou aanzienlijk soberder worden.