Nieuws/Binnenland
1010672
Binnenland

Slotdag proces Badr Hari

Als zich geen onverwachte wendingen meer voordoen wikkelt de rechbank in Amterdam vandaag de strafzaak tegen kickbokskampioen Badr Hari af. Hari staat terecht voor een reeks geweldsmisdrijven in het Amsterdamse uitgaanscicuit, waaronder de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in juli 2012.

Vorige week eiste het Openbaar Ministerie (OM) 4 jaar cel tegen de 29-jarige Hari, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Maandag houdt eerst advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens zijn pleidooi voor Ferhat Y., medeverdachte in de Sensationzaak. Het OM eiste twilntig maanden tegen hem. De advocaat van Everink zal diens schadeclaim toelichten.

Donderdag fileerde Hari's advocaat Bénédicte Ficq de verklaringen van Everink, die volgens haar wegens onbetrouwbaarheid ongeschikt zijn als bewijs. Ook andere getuigenverklaringen leveren niet genoeg op voor een veroordeling, vindt de raadsvrouw. Ficq maakte gehakt van het politieonderzoek naar de mishandeling van Everink. Ook in de andere geweldszaken is er niet genoeg bewijs, vinden Ficq en haar collega Marnix van der Werf. Het OM komt met een reactie op hun pleidooi.

Hari heeft maandag het laatste woord.