Nieuws/Binnenland
1010693
Binnenland

Evacués brand Veenendaal terug naar huis

De 35 mensen die in Veenendaal hun huis uit moesten wegens een uitslaande brand in een houthandel aan het Arsenaal, kunnen toch allemaal terug naar huis. Eerder verwachtte de Veiligheidsregio Utrecht nog dat sommige omwonenden de nacht in een hotel moesten doorbrengen. De brandweer verwacht dat het nablussen van de brand nog de hele nacht kan duren.

De woningen van de geëvacueerde mensen werden niet door het vuur bedreigd, maar zij stonden wel in de rook. De brandweer had in de woningen in lichte mate rook gemeten en vond het niet verantwoord dat de bewoners in hun huizen bleven. Brandweerlieden begeleiden de bewoners naar huis en meten dan nogmaals de lucht in de woningen om te laten zien dat het veilig is.

De houthandel is door de brand verloren gegaan. De constructie van het gebouw begaf het op een gegeven moment en stortte in. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen manege, door met spuiten een waterscherm tussen de houthandel en de manege te maken. Er zijn volgens de zegsman zeven brandweerwagens ingezet en ondersteunend materieel en personeel.