Nieuws/Binnenland
1010713
Binnenland

Arrestaties voor mishandelingen in Rosmalen

Er zijn in het weekeinde in Rosmalen in totaal zes jongeren opgepakt omdat zij mensen zouden hebben mishandeld. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden kort na elkaar twee mannen van 30 en 41 jaar mishandeld, een nacht later was een 19-jarige man het slachtoffer. De politie meldt dat voor het eerste incident vijf jongens van 17 en 18 zijn aangehouden. Een van de 17-jarigen werd een dag later opnieuw opgepakt voor de mishandeling van de 19-jarige.

De 30-jarige en 41-jarige die werden mishandeld komen uit Rosmalen. Een groep jongeren schopte en sloeg hen ter hoogte van de Dorpsstraat en De Driesprong. Het 30-jarige slachtoffer is met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft zaterdagochtend aangifte gedaan. Het andere slachtoffer raakte wel gewond aan zijn gezicht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De vijf verdachten uit Rosmalen, drie van 17 en twee van 18, zijn opgepakt omdat ze mogelijk één of beide mishandelingen hebben gepleegd. Eén 17-jarige jongen zit nog vast, de andere vier mochten na verhoor naar huis, maar zijn nog wel verdachten. De verdachte die zondag opnieuw is gearresteerd, was eerder vrijgelaten omdat de politie toen niet genoeg reden had om hem vast te houden.

De 19-jarige, ook uit Rosmalen, werd geslagen en geschopt en moest voor controle naar het ziekenhuis. Hij had pijn aan zijn lies, nek en hand. Voor zover bekend was er geen aanleiding voor de mishandeling, aldus de politie. Voor dit incident zoekt de politie nog naar een tweede verdachte.