Nieuws
1011599
Nieuws

Jared Leto kwetsbaar als transgender

Rock-zanger van '30 Seconds To Mars', Jared Leto beleefde tijdens het draaien van de veelgeprezen film 'Dallas Buyers Club' nogal nare momenten.

In Dallas Buyers Club speelt Jared Leto naast Matthew McConaughey de rol van transgender Rayon.

De acteur nam de rol van Rayon heel serieus vertelt hij tegen de Sp!ts. "Het was voor mij makkelijker om haar te blijven, dan steeds te switchen. Dus ook als ik geen scènes speelde, was ik Rayon. De crew kende mij voordat de film in première ging en we elkaar weer zagen niet anders", aldus Leto.

Vooroordelen

Jared had het niet altijd makkelijk tijdens het draaien van de film. "Ik was een paar uur vrij en ging even naar een winkel. Als Rayon dus. De blikken die ik daar kreeg… Niet eens ‘Wie is dat in godsnaam?’, maar ‘Wát is dat in godsnaam?’. De veroordeling, de afkeuring! En dat was in 2013, kun je nagaan hoe het was in Dallas in 1985. Het was een nare ervaring, maar wel een belangrijke. Daardoor realiseerde ik me nog meer hoe dapper het was van mensen in die tijd om hun gevoelens niet weg te stoppen, maar de keuze te maken er uit te zien zoals zij zich voelden.”

Film

In het waargebeurd drama van regisseur Jean-Marc ValléeDallas Buyers Club, spelen Matthew McConaughey en Jared Leto beide de rollen van seropositieve personen.

McConaughey viel bijna 20 kilo af om de rol van Ron Woodroof, een Texaanse levensgenieter waarbij vroegtijdig HIV wordt vastgesteld, te kunnen vertolken.

Ron verdiept zich in alternatieve behandelingen en smokkelt al snel allerlei buitenlandse medicijnen de Verenigde Staten binnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaat van de 'Dallas Buyers Club'.

Jared Leto speelt de rol van mede-patiënt Rayon, die samen met Ron Woodroof en dokter Eve Saks, de eerste die Amerikaanse HIV-patiënten aan illegale medicijnen helpt.

Dallas Buyers Club draait vanaf 23 januari 2014 in de Nederlandse bioscoopzalen.