Nieuws/Buitenland
1011743
Buitenland

Vulkaan Tenerife actief

De Teide

De Teide

SANTA CRUZ DE TENERIFE - Experts die de beroemde vulkaan De Teide op Tenerife onderzoeken waarschuwen dat de vuurspuwende berg actief is. Tussen 28 en 31 oktober werden meer dan twintig aardbevingen waargenomen. De duizenden toeristen die het Canarisch Eiland bezoeken hoeven zich echter geen zorgen te namen.

De Teide

De Teide

„De Teide is actief”, meldt een van de experts tegen The Sun. Afgelopen dinsdag rond 11.00 uur werd de zwaarste beving gemeten: 1,4 op de Schaal van Richter. Dit melden de experts van het Vulkanologisch Instituut van de Canarische Eilanden (Involcan).

’Geen zorgen’

De bevingen zouden ontstaan doordat De Teide zeer actief is momenteel. Toch stellen de experts de bewoners in een post op Facebook gerust. „Deze serie bevingen is vergelijkbaar met seismische activiteit die we opmerkten in juni. De bewoners moeten zich dus geen zorgen maken.”

De Teide staat ook bekend als een van de trainingsbergen voor viervoudig Tour de France-winnaar Christopher Froome. Of dit in het voordeel is van Tom Dumoulin is vooralsnog niet duidelijk.