Nieuws/Buitenland
1012470
Buitenland

Baas verkoopt restaurant voor operatie werkneemster

Een restauranteigenaar in Montgomery, Texas heeft het familierestaurant dat hij al zeventien jaar in zijn bezit heeft te koop gezet om de operatie te bekostigen voor één van zijn werkneemsters bij wie een hersentumor is geconstateerd.

De 19-jarige Brittany Mathis kreeg in december te horen dat ze een levensgevaarlijke hersentumor heeft. Omdat het meisje niet is verzekerd zijn verder onderzoek en behandeling stopgezet. Haar baas besloot in te grijpen en met de opbrengst van zijn restaurant de medische kosten voor zijn werkneemster te betalen. "Ik kan niet met mezelf leven als ik niets doe, wetende dat ik haar leven kan redden met het geld dat ik verdien", aldus restauranteigenaar Michael de Beyer. De man hoopt ongeveer twee miljoen dollar voor zijn zaak te krijgen.

Ook de oudere zus en moeder van de zieke Brittany werken in het restaurant. De vader van het meisje is jaren geleden al overleden aan een hersentumor. "Dit gezin heeft al veel ellende moeten doorstaan. Ik hoop dat ik kan helpen om verder leed te besparen", aldus Michael.