Nieuws/Buitenland
1012667
Buitenland

Politie woedend op bestolen vrouw om 'uitlokking'

Een 57-jarige vrouw die op uiterst gewelddadige wijze werd bestolen van haar handtasje, kreeg vlak na de overval een fikse uitbrander van de politie te verwerken. Volgens de politie had het slachtoffer zich in haar peperdure Mercedes nooit mogen vertonen in de buitenwijken van Brussel.

Het slachtoffer, Dominique Buirette, wachtte donderdagmiddag in haar Mercedes C220 op haar man, die op dat moment een zakelijk gesprek voerde in een buitenwijk in Brussel. De vrouw werd uit het niets aangevallen door drie jongens.

"Ineens voelde ik een enorme klap en zag ik glas in het rond vliegen", vertelt de vrouw. "Toen ik mijn hoofd draaide, kreeg ik enkele forse klappen met een boksbeugel. De daders graaiden mijn handtas mee - waar gelukkig niets waardevols in zat - en sloegen op de vlucht. Daarna werd het zwart voor mijn ogen."

Donderpreek

Buirette was bewusteloos geslagen en zat onder het bloed. De politie kwam een halfuur later ter plaatse. "De agenten gaven ons eerst een donderpreek", vertelt haar echtgenoot in Het Laatste Nieuws. "Ze vroegen zich af wat wij daar in godsnaam kwamen doen. 'Deze buurt is de ruggengraat van de criminaliteit in Brussel' schreeuwden ze. We wisten niet wat we hoorden."

"De politie voegde er meteen aan toe dat ze wisten wie de boeven waren. Maar of ze ook gepakt zullen worden, daar waren de agenten minder duidelijk over", zegt de man. "'Dit soort misdrijven is voor ons dagelijkse kost', kreeg ik nog te horen. Onvoorstelbaar."