Nieuws
1012773
Nieuws

Duurste hotelbestemmingen

Wie een tripje naar Zürich, Londen of Moskou op de planning heeft staan, kan maar beter een goed gevulde portemonnee meenemen. In deze Europese steden betaal je het meest voor een hotelovernachting.

In de grootste stad van Zwitserland kost één nacht in een hotelkamer gemiddeld 145 euro. In Londen en Moskou rekenen hotels zo’n 141 euro.

Opvallend is dat de hotelprijzen in Scandinavië het afgelopen jaar het meest zijn gestegen; in Stockholm (148 euro), Oslo (133 euro) en Kopenhagen (129 euro) moeten toeristen diep in de buidel tasten voor een overnachting. In Wenen en Amsterdam zijn de prijzen juist licht gedaald, maar ook deze steden blijven thuishoren in het rijtje van de duurste hotelbestemmingen.

Relatief goedkoop

Reizigers die niet te veel geld willen uitgeven aan een accommodatie kunnen beter afreizen naar Praag, waar je voor een nachtje in een luxe hotel vaak niet meer kwijt bent dan zeventig euro. Ook Boedapest, Warschau, Lissabon, Madrid en Athene zijn relatief goedkoop.

Wereldwijd gezien is New York (185 euro) de duurste stad om te overnachten, maar ook in Rio de Janeiro (177 euro) en Sydney (172 euro) is het even slikken als je de rekening krijgt gepresenteerd. Voor hetzelfde bedrag kun je ook drie nachten doorbrengen in Bangkok (62 euro), Shanghai (63 euro) of Kuala Lumpur (57 euro).