Nieuws/Buitenland
1013075
Buitenland

Albino-dolfijn met 250 andere gevangen in Japanse baai

Meer dan 250 dolfijnen worden op dit moment gevangen gehouden in de beruchte baai Taiji aan de kust van Japan. Onder de dieren bevindt zich een zeldzame albino-dolfijn, die miljoenen dollars waard is. De dolfijnen worden gevangen gehouden tot zonsopgang zaterdag, dan begint het proces van selectie voor de aquarium-industrie. De baai, waar jaarlijks duizenden dolfijnen worden afgeslacht, werd berucht gemaakt door de Academy-award winnende film The Cove uit 2009.   

Er wordt gezegd dat dit de grootste groep gevangen dolfijnen is in de afgelopen jaren. Foto´s van de organisatie Sea Shepherd, die opkomt voor het dierenleed in Taiji, tonen de groep dolfijnen die noodgedwongen rondjes zwemmen in het ondiepe water. De organisatie gebruikt op Twitter de hashtag #tweetfortaiji om aandacht te krijgen op sociale media en om bewustwording te creëren onder de mensen.  

Waterparken verdienen veel geld met dolfijnenshows. Dolfijnen die niet worden gekocht voor de aquarium-industrie worden gedood of teruggedreven naar de open oceaan, waar overleven zonder gemeenschap lastig is.