Nieuws
1013101
Nieuws

‘Gekleurde autolampen maken auto mooier’

Het personaliseren van je eigen auto kan tegenwoordig met steeds meer mogelijkheden. Ook de kleur van je koplampen is sinds kort aan te passen met ColorVision van Philips. Vind jij gekleurde autolampen een mooie toevoeging of juist ontzettend kitsch?

Vier kleuren

ColorVision is eigenlijk niets meer dan een koplamp die een kleur in de reflectieoptiek van de lamp reflecteert. Het licht dat uiteindelijk de weg verlicht is hierdoor wel zuiver wit van kleur, alleen de ‘binnenkant’ van de lamp heeft een andere tint. Om te zorgen dat de kunststof koplampunits op termijn niet verkleuren, zijn de lampen voorzien van een anti-UV-coating. Volgens Philips wordt de weg voor het voertuig met ColorVision met 60 procent meer licht verlicht in vergelijking met een standaard autolamp. Dat zorgt er tevens voor dat het zicht ten opzichte van standaard lampen met 25 meter toeneemt. Er zijn vier kleuren te bestellen, te weten blauw, groen, geel of paars.

Legaal?

En is dat dan legaal? Volgens Philips voldoen ze aan alle Europese voertuigwetten, maar voor het zekerste geval voegt het elektronicabedrijf in de productverpakking wel een certificeringskaart toe die er voor zorgt dat bestuurders kunnen bewijzen dat de lampen wettelijk toegestaan zijn. Altijd handig als de politie even komt vragen waarom je autolampen een andere kleur hebben.

Wat vind jij?

Zie jij jezelf al rijden met deze gekleurde verlichting? Waarom wel of waarom juist niet? Moet Philips ook nog met andere kleuren komen? Kortom, vind jij gekleurde autolampen een leuke toevoeging voor jouw auto of vind je ze te kitsch? Maken ze de auto mooier? Laat het weten in de reacties!