Nieuws
1013137
Nieuws

Facebook imiteert Twitter met Trending

Facebook gaat gebruikers laten zien welke onderwerpen op een bepaald moment het populairst zijn op het netwerk. Origineel is de nieuwe Trending feature niet. Microblognetwerk Twitter toont al jaren welke onderwerpen het meest over de tong gaan op het netwerk.

Trending is een additionele module die in de rechterbovenhoek van de nieuwsstroom via steekwoorden laat zien welke onderwerpen op dat moment het meest populair zijn. Gebruikers kunnen op de korte omschrijving klikken waarna ze een selectie van statusupdates en artikelen toont die gerelateerd zijn aan dat onderwerp.

Het komt niet als een verrassing dat Facebook met een Trending feature komt. Twitter en Facebook willen beide dè belangrijkste sociale ruimte worden waar nieuws wordt gedeeld tijdens belangrijke gebeurtenissen.

Facebook trolt Trending geleidelijk uit in een selectief aantal landen: Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, India en Australië. De feature is momenteel alleen beschikbaar via het webportaal van de dienst, Trending via mobiele apps bevindt zich in de testfase.