Nieuws/Binnenland
1013189
Binnenland

Zaterdagochtend weer treinen Hilversum

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum wordt zaterdagochtend bij het begin van de dienstregeling hervat. Dat is dus vroeger dan het eerder vrijdag aangekondigde tijdstip van 8 uur. Dat heeft spoorbeheerder ProRail laten weten.

De tijdwinst zit in de beslissing om vier wissels die beschadigd waren, niet te vervangen door nieuwe wissels maar door recht spoor. Dat was mogelijk omdat de wissels niet per se nodig zijn voor de treinenloop, maar alleen gebruikt kunnen worden als omleiding bij calamiteiten. Of de wissels op een later tijdstip alsnog worden vervangen, is nog niet bekend.

Nieuw spoor

Op de plaats van de ontsporing is over een lengte van 250 meter nieuw spoor neergelegd, inclusief dwarsliggers en bovenleiding. Vrijdag wordt nog gewerkt aan de seinen.

Onderzoek

Woensdag liep een trein met 150 mensen aan boord uit de rails. Niemand raakte gewond. Wel klaagde iemand over pijn in een knie en een ander over last van de rug. Het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing gaat volgens ProRail enkele maanden duren. Het wordt uitgevoerd door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Zolang de werkzaamheden nog duren, kunnen reizigers omreizen via Amsterdam-Zuid of via Utrecht Centraal. Ook rijden er bussen tussen Hilversum en Naarden-Bussum.