Nieuws/Binnenland
1013196
Binnenland

Eis cel voor ontvoering en afpersing advocaat

De 23-jarige Nasr A. uit Amersfoort is volgens het Openbaar Ministerie in Utrecht het brein achter de ontvoering en de mislukte afpersing van een 53-jarige advocaat uit Den Haag.

Deze advocaat heeft toegegeven dat hij seks heeft gehad met de minderjarige vriendin van de verdachte. Hij dacht dat het meisje meerderjarig was, zo heeft hij verklaard.

De aanklager eiste vrijdag tegen A. 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De verdachte en zijn vriendinnetje lokten de advocaat naar een hotel. Ze eisten 90.000 euro van hem omdat hij ontucht met een minderjarige zou hebben gepleegd.

Samen met een medeverdachte reed A. de advocaat naar Den Haag. Daar zou de advocaat het geld regelen. Maar hij stapte de naar de politie. De politie zette een val op voor de afpersers.

Op de zitting stelde raadsvrouw Marlou Hoekzema dat de advocaat nergens toe is gedwongen en dat er geen geweld is gebruikt. Zij betoogde dat het meisje het brein is achter de afpersing. De zaak tegen het meisje wordt vrijdag achter gesloten deuren behandeld.

Tegen de medeverdachte eiste de officier een jaar cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Het onderzoek naar ontucht door de advocaat loopt nog. De uitspraken zijn op 31 januari.