Nieuws/Binnenland
1013202
Binnenland

UITSLAG ENQUÊTE VAARKRANT

Verplicht elektrisch varen 'onzinnig'

Een meerderheid van de respondenten van de laatste Telegraaf-enquête vindt het onzinnig om in Amsterdam na 2020 alleen elektrisch aangedreven boten toe te staan.

Het gaat daarbij om 62 procent van de mensen die reageerden op onze stelling. Die stelling luidde: 'Het is onzinnig om in Amsterdam na 2020 alleen elektrische boten toe te staan.'

Veel reacties

Op die stelling heeft in totaal een groep van 2626 mensen gereageerd.  Terwijl 62 procent het inderdaad 'onzinnig' vindt, wil 35 procent van de respondenten juist dat er in de toekomst in Amsterdam alleen nog maar elektrisch gevaren kan worden. Drie procent had geen mening.

Scherp protest

In het najaar van 2013 besloot de Amsterdamse gemeenteraad de nieuwe regel in te voeren. De Hiswa heeft scherp geprotesteerd tegen de maatregel, die volgens deze belangenorganisatie niet realistisch is.

Volgende enquête

De volgende enquête, te vinden op vaarkrant.nl, gaat over een ander omstreden onderwerp: de enorme verhoging van boetes voor overtredingen door watersporters. Vanaf begin dit jaar betaal je honderden Euro´s meer als je regels overtreedt. Is dat een goede of een slechte zaak?