Nieuws/Buitenland
1013206
Buitenland

'Affaire Hollande duurt al 2 jaar'

De Franse president François Hollande (59) heeft zijn partner Valérie Trierweiler donderdagavond in het ziekenhuis bezocht. Dat is voor het eerst sinds er berichten naar buiten kwamen dat het staatshoofd een affaire heeft. Dat berichtten Franse media vrijdag.

Trierweiler werd opgenomen in het ziekenhuis na de onthullingen vorige week vrijdag van roddelblad Closer over de vermeende affaire. De journaliste zou ingestort zijn en moet rust houden. Hollande had haar nog niet bezocht in het Parijse Hôpital de la Pitié-Salpêtrière, omdat dat volgens de artsen niet goed voor haar was. De twee hadden afgelopen week wel via de telefoon contact gehad.

Closer beweert dat de affaire met de actrice Julie Gayet (41) al 2 jaar duurt. De romance zou al zijn ontstaan voor de door Hollande gewonnen verkiezingen in 2012. De president zou vakanties met Trierweiler hebben afgezegd om er met Gayet op uit te kunnen gaan.

Gayet klaagt Closer aan voor het schenden van haar privacy. Ze eist een schadevergoeding van 50.000 euro. Daarnaast wil ze een vergoeding van 4000 euro van het roddelblad voor de juridische kosten. Gayet sprak donderdagavond tegen dat zij zwanger is. Geruchten daarover deden sinds enkele dagen de ronde.

Hollande zegde eerder toe dat hij de situatie met Trierweiler opheldert voor zijn bezoek van 11 februari aan de Verenigde Staten.