Nieuws
1013234
Nieuws

Stervende moeder schrijft kaarten voor zoontje

Een half jaar na de geboorte van haar zoontje Freddie werd bij de 33-jarige Rowena kanker ontdekt. Omdat ze weet dat ze deze afschuwelijke ziekte niet zal overleven, schrijft de moeder tientallen verjaardagskaarten voor haar zoontje ter herinnering.

De artsen van Rowena dachten in eerste instantie dat de pijn in haar buik kwam door de bevalling. Ze werd daarom huiswaarts gestuurd met een dosis medicijnen. Na een half jaar leven met intense pijn werd ze uitvoerig onderzocht. Haar grootste nachtmerrie werd werkelijkheid: er werd kanker geconstateerd.

Uitbehandeld

Rowena ging niet bij de pakken neerzitten maar onderging alle zware behandelingen. Intussen bracht ze zoveel mogelijk van haar kostbare tijd door met haar man Phil en zoontje Freddie. De chemokuren bleken tervergeefs want na vier maanden bleek dat de kanker was uitgezaaid naar haar lever, longen en bekken en dat er geen behandeling meer mogelijk was.

Herinneringen

Ondanks haar intense verdriet heeft Rowena een aantal creatieve manieren bedacht waarop haar zoontje haar in de toekomst kan herinneren. Zo schreef ze tientallen kaarten die Freddie bij speciale gelegenheden mag openen zoals met kerst, zijn verjaardagen en zijn trouwdag. Ze maakte een cd met rijmpjes en haar favoriete muziek.

Ook maakte de moeder een e-mailaccount aan op de naam van haar zoon. In deze mailbox vindt hij e-mails over het leven van zijn moeder en haar ziekte. Als Freddie oud genoeg is, krijgt hij toegang tot dit account.

 

Kostbare tijd

Hoewel het een hartverscheurende taak is voor de 33-jarige moeder, houdt haar zoontje haar op de been. Rowena wil geen tijd verspillen door verdrietig in een hoekje te kruipen. Ze wil de laatste tijd die ze nog heeft doorbrengen met haar gezin en ze alle liefde geven die ze heeft!

 

Voor meer foto's kijk hier.