Nieuws
1013270
Nieuws

Hotspots voor elektro-auto

Eneco en Volkswagen willen gebruikers van de nieuwe elektrische Up stimuleren om hun laadpaal met andere berijders van een elektro-auto te delen. De twee partijen proberen zo meer oplaadmogelijkheden te creëren.

Downloaden

Wanneer de elektrische Up, die nu op de markt komt, middels een abonnementsvorm wordt aangeschaft, krijgt de gebruiker er een laadpaal bij. Via een app maakt de bezitter het thuislaadstation zichtbaar voor anderen. Zo proberen VW en Eneco een alternatief laadnetwerk uit te rollen. ”Met het downloaden van de app geef je de ander toestemming om bij jou te laden. De gemaakte kosten worden door de laadpas allemaal verrekend, waarvoor Eneco zorg draagt. Je hebt het over €4 voor een volle accu", aldus de zegsman van VW. Het merk is daarmee de eerste dat de beschikbaar gestelde laadstations publiekelijk maakt.

Wildvreemde

”Wij juichen het initiatief van het delen van particuliere laadstations toe, maar vinden dat het een privé-aangelegenheid is dat een wildvreemde bij jou op de oprit komt laden", aldus de woordvoerder van Renault, dat de meeste elektrische auto’s aanbiedt.