Nieuws/Binnenland
1013274
Binnenland

HEMA biedt diabetespatiënte excuses aan

Diabetespatiënte Yosra Aajir krijgt alsnog excuses van HEMA. Dat liet het warenhuisketen donderdagavond laat weten. De tiener werd onlangs door beveiligers voor een junk aangezien toen ze zichzelf in een vestiging in Den Haag met insuline probeerde te injecteren.

„Directievoorzitter Ronald van Zetten biedt namens HEMA Yosra A. excuses aan en aan alle diabetespatiënten die zich onbegrepen voelen door hun ziekte”, luidde de verklaring van het bedrijf, dat eerder nog volhield dat Aajir niet onjuist was behandeld.

Een woordvoerster bevestigde dat HEMA betreurt „dat er onbegrip is en dat mensen zich onbegrepen voelen”. De zegsvrouw wilde verder niet op de zaak ingaan.

Acute aanval

Aajir kreeg vrijdag een acute aanval en trok zich terug in een pashokje om zichzelf met insuline te injecteren. Zij zou urine hebben verloren toen de beveiligers het hokje betraden. Die zouden haar hebben aangezien voor een junk en de politie hebben ingeschakeld.

Bij Omroep West zijn vrijdagochtend namens HEMA bloemen bezorgd voor Aajir omdat het concern haar gegevens niet heeft. De regionale omroep maakte eerder een item over de kwestie en is daarvoor bij het meisje langs geweest. „In verband met de wet op de privacy hebben we de gegevens niet aan haar advocaat of aan de politie gevraagd”, aldus een woordvoerster van het warenhuisconcern. HEMA heeft ook de regionale omroep niet om haar adres gevraagd.