Nieuws/Buitenland
1013298
Buitenland

Doodsbedreigingen om jachtvergunning neushoorn

Een Amerikaan die tijdens een veiling 350.000 dollar bood voor een omstreden jachtvergunning voor het doden van een zwarte neushoorn in Namibië, vreest voor zijn leven. De man wordt met de dood bedreigd en heeft 24 uur per dag beveiligers ingehuurd.

Dat meldt het persbureau AP. De naam van de man, Corey Knowlton, was uitgelekt op het internet. Tegen tv-station WFAA zegt hij: "Ze willen me vermoorden. Ze willen mijn kinderen vermoorden. Ze willen ons levend villen", aldus de angstige jager.

De veiling van de jachtvergunning zorgde voor veel ophef onder dierenliefhebbers.  Meer dan 75.000 personen tekenden een petitie tegen de veiling, omdat het beschermen van dieren niet zou stroken met het doden daarvan.

Ook op de website van De Telegraaf reageerden veel lezers boos. Een greep uit de reacties: "Het blijft ziek als je een dier wilt doden voor plezier!", "Mensen die dieren afschieten "just for fun" zijn mensen zonder hart en ergens "bovenin" niet normaal", "Dit is onbegrijpelijk degene die dit verzonnen heeft is zeker niet goed bij zijn hoofd."

Met de licentie mag een voormalige fokstier worden gedood. Dit soort dieren is volgens organisator Dallas Safari Club vaak agressief en territoriaal en doodt regelmatig jongere soortgenoten. Het geld dat met de veiling werd opgehaald, wordt volgens Knowlton uiteindelijk gebruikt voor het behoud van neushoorns.