Nieuws
1013328
Nieuws

Steeds meer baby's krijgen Bentley als naam

De naam Bentley wordt steeds populairder voor baby's, zo constateert namendeskundige Erwin Wijman in taalvakblad Onze Taal.

Statussymbool

Volgens Wijman ligt dat aan het feit dat veel in het oog springende personen met een Bentley rijden. “Rappers bijvoorbeeld en topsporters als voetballers Mario Balotelli en Cristiano Ronaldo. En dan wordt de naam populair. Zo’n naam wordt dan een beetje een statussymbool. Je kunt geen Bentley betalen, maar je hebt er dan toch een”, zegt de namendeskundige in Onze Taal.

Stijging

De naam Bentley werd in 2010 nog nauwelijks gebruikt. Maar sindsdien stijgt de naam ieder jaar in populariteit. In 2012 kregen bijvoorbeeld 53 jongens in Nederland de naam Bentley. En niet alleen bij jongens verschijnt de naam in het paspoort, ook bij meisjes. Daarbij moet gezegd worden dat de naam ook vaak geschreven wordt als Benthley of Bently. “Bentleys met een deukje, noem ik die”, zegt Wijman.

Rolls, Gucci, Harley

Andere populaire namen zijn Gucci en Harley (Harley-Davidson). Ook worden er kinderen Rolls genoemd, een verwijzing naar de Britse autobouwer Rolls-Royce.