Nieuws/Binnenland
1013345
Binnenland

Het bevroren Vuur

Kameleon Terherne gaat deze winter niet dicht. De boerderij, waarin het dorp Lenten levensgroot is nagebouwd, is in een betoverend winters decor gebracht.

Het sneeuwt er daadwerkelijk en de wind waait om je oren. In deze koude entourage speelt het  wintersprookje ’het Bevroren Vuur’ zich af. Verhaal: Postbode Sjoerd Bonnenma ontdekt op een ijzige winterdag  een jonge vrouw vastgevroren in het ijs.

 Sjoerd en de dorpelingen  brengen de bevroren ijsprinses Katinka naar de Kameleonboerderij om haar te ontdooien. Maar de warmte van de petroleumkacheltjes helpt haar juist niet. Ze kan alleen gered worden met het bevroren vuur. Het lot van de ijsprinses ligt dus in handen van de bezoekers die het mysterie moeten oplossen. Als het ze lukt zal de dankbare ijsprinses Katinka haar redders belonen met een deel van het bevroren vuur.

Het wintersprookje is een interactieve beleving. De bezoeker gaat, met hulp van pratende stembussen op zoek naar het bevroren vuur.Een bezoek aan Paal 43 met de pizza bakkerij (aangrenzend) is zeer zeker een bezoek waard. Op het overdekte speelplein vind je onder andere de elfspelen tocht en aangrenzend maak je zelf pizza's die we bakken in de hout oven.

De experience van het Bevroren Vuur, het eten en spelen voor het hele gezin in Paal 43, zijn tot 16 maart elk weekend en elke vakantie open van 12.00 tot 18.00 uur.

Kameleon Terherne, Koailân 2,  Terherne. http://www.kameleonterherne.nl