Nieuws
1013356
Nieuws

Geld en vakantie

Hoeveel geld heeft u  anno 2014  (nog) over voor een vakantie?  Hoe hoog staat een jaarlijkse trip op uw prioriteitenlijst? En wat zijn goede tips om het goedkoop maar toch leuk en spannend  te houden?

Steen en been klagen ze in de reiswereld; boekingen tien tot vijftien procent in de min en alle seinen staan  op donkerrood, aldus de insiders. Logisch in een tijd van banenverlies, huizen die onder water staan en  de nog steeds aanzwellende tsunami van de meest idiote belastingheffingen.

 Vreemd genoeg lees ik dan even later dat Nederland binnen Europa de vijfde positie inneemt op basis van het aantal uitgaande trips naar het buitenland. Maar liefst 18,1 miljoen buitenlandse vakanties worden er voor 2014 verwacht. In totaal wil 72 procent van de Nederlanders er graag korter of langer, binnenlands of buitenlands,  op uit. En dat is maar procent minder dan vorig jaar.

Kortom: we wachten blijkbaar af. Op die ene geweldige aanbieding, of misschien willen we eerst wel weten hoe ons loonstrookje eruit ziet eind deze maand. Zelf vraag ik me af hoe andere gezinnen in hemelsnaam een zogenaamd ‘normale’ vakantie als twee weken met het vliegtuig naar Griekenland of Turkije kunnen betalen. In het hoogseizoen ben je  met z’n vieren duizenden euro’s kwijt en dan heb je niks geks en ook nog geen hap gegeten.

Hoe gaat u het dit jaar doen? Heeft u een jaarlijkse vast potje voor de vakantie, spaart u er misschien voor? Of is het inderdaad het vakantiegeld dat ervoor wordt aangesproken? En: hoe hoog staat vakantie op uw  financiële prioriteitenlijst? Hebt u er de afgelopen jaren op bezuinigd en zo ja: op wat voor manier?

Ik ben ook benieuwd naar slimme tips om het toch betaalbaar te houden. Zo ken ik iemand die zijn Amsterdamse huis ieder jaar op een huizenruilsite zet. Ze wacht dan simpelweg af wat voor leuke aanbiedingen  plus bestemmingen er binnenkomen.  Een ander zweert bij buitenlandse reissites (ik kwam er zelf niet uit…)

Mail mij, graag met een fotootje van uzelf  maar zonder mag ook, op checkpoint@telegraaf.nl. En volg mij op Twitter: @MarjoleinSchip