Nieuws
1013401
Nieuws

Aanhoudingen na verkrachting toeriste India

De Indiase politie heeft opnieuw een verdachte opgepakt die mogelijk is betrokken bij de groepsverkrachting van een Deense toeriste in New Delhi. Dat berichtte de BBC vrijdag.

De politie arresteerde woensdag ook al twee verdachten. De dakloze mannen bleken in het bezit te zijn van sommige eigendommen van de vrouw, zoals een mobiele telefoon en contant geld. Er wordt nog gezocht naar vijf jongemannen, die de politie omschrijft als „vagebonden”.

Bedreigd en verkracht

Een groep mannen vergreep zich dinsdag aan het 51-jarige slachtoffer. De vrouw zou urenlang zijn bedreigd en verkracht, nadat ze de weg was kwijtgeraakt op weg naar haar hotel. De Deense is woensdag direct vertrokken uit India.

In elkaar gezakt

Minister van Justitie Somnath Bharti onthulde donderdag dat de vrouw op de luchthaven in elkaar is gezakt. Ze had op dat moment al afscheid genomen van medewerkers van het Deense consulaat. Zij mochten van beveiligers niet meelopen naar het vliegtuig, meldden Indiase media.

Het was niet de enige blunder van de lokale autoriteiten: zo lekte minister Bharti per ongeluk de naam van het slachtoffer naar de media.