Nieuws/Binnenland
1013446
Binnenland

Familie betaalt museummedewerker

Een familie die onbekend wenst te blijven, betaalt voor ten minste 3 jaar de aanstelling van een senior educatief medewerker bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. De museumdirectie heeft besloten hiervan een historica aan te stellen, die het mede door haarzelf verzonnen landelijke project Feest! Weet wat je viert onder haar hoede neemt.

De familie wil niet dat het museum bekendmaakt om hoeveel geld het gaat. Wel zei museumdirecteur Marieke van Schijndel donderdag dat de schenking specifiek was bestemd voor Feest!, dat het Catharijneconvent samen met het Bijbels Museum en Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam heeft ontwikkeld.

Feest! bestaat uit rondreizende tentoonstellingen en een scholenproject om Nederlanders eraan te herinneren wat ze ook alweer vieren op christelijke feestdagen als Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Feest! duurt minstens 10 jaar en het is de bedoeling dat het project uiteindelijk op elke school in Nederland langs is geweest.

Eerder schonk een onbekende particulier al een miljoen euro om te kunnen starten met de voorbereidingen voor Feest!. Dat er nu ook geld is geschonken voor een vaste medewerker voor zeker 3 jaar, is uniek in Nederland volgens het Catharijneconvent. De aangestelde historica werkte al sinds 1987 in het Utrechtse museum.