Nieuws/Buitenland
1013462
Buitenland

'Hollande nog niet bij Trierweiler geweest'

De Franse president François Hollande is nog niet bij zijn partner Valérie Trierweiler op bezoek geweest sinds zij vorige week in het ziekenhuis is opgenomen. Dit meldt het Franse radiostation Europe 1 donderdag op gezag van een vriend van de Eerste Dame. Het Elysée-Paleis wil het bericht bevestigen noch ontkennen.

Trierweiler kreeg vorige week een inzinking na een publicatie over een vermeende affaire van Hollande met de actrice Julie Gayet. Volgens vrienden heeft zij last van „extreme nerveuze vermoeidheid” en moet zij nog enkele dagen opgenomen blijven. Zij is des te meer geraakt omdat Hollande zich tijdens zijn persconferentie dinsdag niet duidelijk voor hun relatie heeft uitgesproken, aldus de bronnen.

Volgens het Franse weekblad Le Point heeft Trierweiler vorige week „een pilletje te veel” genomen na een flinke ruzie met Hollande; er zou geen sprake zijn geweest van een zelfmoordpoging. Na de publicatie op de site van het roddelblad Closer kreeg het stel flinke ruzie. „De president heeft niets ontkend; erger nog, Hollande heeft zich zeer koud opgesteld”, aldus Le Point.

De onthulling heeft Closer geen windeieren gelegd: de verkochte oplage steeg van normaal 330.000 naar 550.000. Dat betekent een extra omzet van meer dan 3 ton. De scoop kan het roddelblad echter ook nog geld kosten: Gayet heeft een schadeclaim ingediend van 54.000 euro, zo meldde weekblad L'Express donderdag op zijn website. De actrice wil een halve ton compensatie voor de inbreuk op haar privéleven en eist daarnaast een vergoeding van 4000 euro voor haar advocaatkosten. Closer lijkt er niet van onder de indruk: het weekblad heeft voor vrijdag nieuwe foto's en exclusieve onthullingen aangekondigd.