Nieuws/Binnenland
1013502
Binnenland

Drie arrestaties bij inval in bungalowpark

Bij een inval in een bungalowpark in Putten zijn donderdag drie mensen gearresteerd. Ook bleken er 153 mensen op het park te verblijven die niet bij de gemeente ingeschreven stonden.

Dat meldde de gemeente Putten donderdagmiddag. Een persoon is opgepakt op verdenking van heling, een bewoner had een boete openstaan en een derde werd gezocht wegens een DNA-match in een onderzoek.

In totaal zijn tot 2 uur donderdagmiddag 246 personen gecontroleerd door de politie en diverse instanties. Er is gecontroleerd op illegale bewoning van recreatiehuisjes, maar ook op openstaande boetes, sociale misstanden en schoolverzuim.

Uitkeringsinstantie UWV gaat 16 personen op bungalowpark De Kern nader controleren. De Belastingdienst doet dat bij vier parkbewoners. Zeven bewoners moesten nog een boete voor wegenbelasting betalen. Een auto is in beslag genomen. De gemeente noemt de gezamenlijke actie geslaagd. In totaal zijn 70 ambtenaren ingezet.

In Putten is het niet toegestaan permanent in vakantiehuisjes te wonen. Tegen de bewoners die op dit park illegaal verblijven, zal de gemeente optreden.

Van enkele bungalowparken op de Veluwe is bekend dat er veel buitenlandse werknemers worden ondergebracht. Mede daarom zijn gemeenten op de Noord-Veluwe samen het project Vitale Vakantieparken gestart, dat ervoor moet zorgen dat de talloze bungalows weer aantrekkelijk worden voor echte vakantievierders. De inval bij De Kern was de eerste in het kader van dat project, dat ook toeziet op verloedering en misbruik van huisjes voor prostitutie en hennepteelt.