Nieuws/Binnenland
1013507
Binnenland

Nanka mag eindelijk vissen

Woudrichemse 'piemelgate' opgelost

Een vrouw aan wie een lidmaatschap tot een visclub in Woudrichem werd geweigerd omdat ze 'geen piemeltje had', mag nu eindelijk met een hengel aan de waterkant in die plaats gaan zitten. De plaatselijke visclub De Hoop heeft Nanka van de Meer eindelijk, bij hoge uitzondering, toestemming gegeven.

Om te kunnen vissen in het water bij Woudrichem, is zo'n lidmaatschap verplicht. De Hoop heeft het exclusieve visrecht in Woudrichem. De man van Van de Meer is al wel lid van de De Hoop, maar de visclub weigerde de vrouw toe te laten: alleen mannen mogen lid worden. Voorzitter Jeroen Wyatt zei destijds: "Als ze een piemeltje had gehad dan had ze wel lid mogen worden." Van de Meer noemde het 'pure discriminatie'.

Nadat het ministerie van Economische Zaken zich bemoeide met de zaak en heeft de visclub toestemming gegeven om een niet-lid toch een vergunning te verstrekken. Van de Meer moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden, zo mag ze alleen vissen op snoekbaars en mag ze geen netten en fuiken gebruiken.