Nieuws/Binnenland
1013523
Binnenland

Deelraadslid PvdA Amsterdam sjoemelde met subsidie

Deelraadslid Lorna Koenen (60) van de PvdA in Amsterdam-Zuidoost heeft met een subsidie voor bewonersparticipatie gesjoemeld. De PvdA heeft Koenen verzocht per direct op te stappen.

Als Koenen haar zetel in de deelraad niet verlaat, gaat de PvdA zich beraden op vervolgstappen. Dat meldt Het Parool.

Woningcorporatie Rochdale had een rechtszaak aangespannen tegen de Bijlmer Bewonersraad (BRR), waarvan Koenen voorzitter is van het bestuur. Een jaar geleden deed Rochdale aangifte van valsheid in geschrifte tegen de BRR. Er was in 2009 een betaling van 13.716 euro gedaan aan een adviesbureau uit het door Rochdale beschikbaar gestelde budget voor bewonersparticipatie. Het bedrag zou gegaan zijn naar een bureau als specialisme begeleiding bij de menopauze had. Rochdale kon geen contact krijgen met het bureau. Volgens de rechtbank is het bestuur van BBR niet voldoende helderheid verschaft over de besteding van het bedrag.

Koenen en haar twee medebestuurders zijn door de rechtbank aansprakelijk gesteld en moeten de woningcorporatie het geldbedrag terugbetalen. Ook moet de administratie van de afgelopen jaren worden overhandigd, zodat die onder de loep kan worden genomen.