Nieuws/Binnenland
1013528
Binnenland

'Anders dan anders' slapen op Aruba

Vlak naast de ‘high rise hotels’ ligt een van Aruba’s kleinste hotels: het Boardwalk Hotel Aruba. Hoewel het nog niet zo lang open is en moet opboksen tegen de grote hotelketens, gaat het goed met het bedrijf van de Vlaamse tweelingzusjes Stephanie en Kimberley Rooijakkers. Ze onderscheiden zich dan ook van de rest met hun ‘casita’s’.

Slaap je in het Boardwalk Hotel, dan slaap je op een voormalige kokosnootplantage, in je eigen ‘casita’. In totaal zijn er 14 van deze vakantiehuisjes, met een woon- en slaapkamer, een keuken en een patio met bbq en hangmat. Stephanie en Kimberley zijn beide op Aruba geboren, maar groeiden op in België.

“Elk jaar gingen we op familiebezoek naar Aruba”, vertelt Kimberley. Het is altijd onze tweede thuis geweest en net als zoveel toeristen op het eiland hadden we altijd de ‘Aruba blues’ na een heerlijke vakantie op het eiland. Dan bedachten we plannen over hoe we terug zouden kunnen gaan naar het eiland, om daar te werken en wonen.”

Kitesurfen op Aruba

Vier jaar geleden werden die plannen opeens concreter. “We waren tijdens onze vakantie op Aruba aan het kitesurfen. Doordat de vorige eigenaren van het Boardwalk Hotel een kite- en windsurfshop in de lobby hadden, leerden wij het hotel kennen. Het was liefde op het eerste gezicht, het is zo’n mooie en unieke plek! Een paar jaar later kwamen we erachter dat ze elk vakantiehuisje apart wilden verkopen en het hotel niet langer als hotel wilden runnen, toen is het balletje gaan rollen.”

Kimberley en haar zus zijn dus echte locals geworden. Wat is volgens hun kenmerkend voor de Arubaanse cultuur? “Aruba heeft  een gelukkige en vriendelijke bevolking, waar toeristen omarmd worden. Dat is een van de troeven van het eiland en een van de hoofdredenen waarom het eiland zoveel bezoekers aantrekt. Aruba is een klein eiland, maar er is zoveel te ontdekken. Daarom raden we onze gasten aan om een paar dagen van hun verblijf een auto te huren.” 

Zeerover

Maar waar moeten die toeristen dan naartoe? “Een topper is Zeerover, een lokaal restaurant/barretje aan een pier bij Savaneta. Er heerst een heerlijk sfeertje waardoor je er in vakantiestemming voelt! Een andere aanrader is Moomba Beach Club, een strandclub gelegen op Palm Beach. Je kunt er heerlijk vertoeven op hun ligbedjes, in het restaurant ( dat op het strand is), of aan de bar! Er heerst een relaxte sfeer. Moomba werd niet voor niets door CNN verkozen als een van ‘s werelds beste beach bars.”

“Arashi is een kleine baai, niet ver van Boardwalk Hotel. Het water is prachtig blauw en het is er doorgaans erg rustig. Het snorkelen daar is prachtig. Een andere plek is Mangel Halto, een klein eilandje verbonden aan het vaste land en volgroeid met mangroves. Tussen de mangroves hebben zich strandjes gevormd. Het is een plek waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Het is op vele plekken erg ondiep en kristal helder.”

Check BoardWalk Hotel