Nieuws/Buitenland
1013539
Buitenland

Reddingswerker wist van slachtoffer vliegtuigcrash

Uit beelden van een camera op de helm van een brandweerman blijkt dat minstens één reddingswerker op de hoogte was dat er iemand op de grond lag na de vliegtuigcrash van Asiana Arilines in San Francisco op 6 juli.

De reddingswerker waarschuwde zelfs een collega over het feit dat er iemand op de grond lag. De 16-jarige Chinese Ye Meng Yuan werd tijdens de vliegtuigcrash uit het toestel geslingerd. Ze leefde nog toen ze werd overreden door een bluswagen van de brandweer. Daarna werd ze nog een keer overreden.

Op de beelden is te zien hoe de reddingswerker de bestuurder van de brandweerwagen op het meisje wijst en het voertuig probeert weg te leiden. Het is niet duidelijk waarom de reddingswerkers het meisje niet hebben verschoven naar een veilige plek of haar aanwezigheid niet hebben gemarkeerd.

De familie van het jonge slachtoffer heeft San Francisco aangeklaagd. "Niet een van de brandweerlieden heeft haar pols gecheckt, niet een van hen heeft gecheckt of ze ademde", aldus de advocaat van de familie.

Bij de crash kwamen in totaal drie mensen om het leven.