Nieuws/Binnenland
1013540
Binnenland

Verdachte gepakt voor doodschieten Serviër

Een 30-jarige man is woensdagavond aangehouden voor de dood van de Serviër Dalibor Spasic (34) op 27 december in Amsterdam. Hij meldde zich zelf bij een politiebureau in de hoofdstad, maakte de politie bekend.

De verdachte zit in volledige beperkingen, waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Hij moet vrijdag bij de rechter-commissaris verschijnen, die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

Spasic werd beschoten in de Sieg Vaz Diasstraat in de Amsterdamse wijk Slotermeer. De man werd bloedend aangetroffen bij een woning en overleed enkele uren later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie hield afgelopen maandag in deze zaak ook een 18-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid. Hij is na verhoor heengezonden. Eerder werden al een 19-jarige man, een 22-jarige en een 29-jarige man opgepakt. Ook zij kwamen op vrije voeten. Alle personen blijven nog wel verdachte in de zaak, liet de politie weten.

Het onderzoek is nog niet afgerond, zei een woordvoerster. Het zou volgens haar kunnen dat de eerder gearresteerde personen opnieuw worden opgepakt of dat nog meer aanhoudingen volgen.